Връзката с колагена | Защо кожата ви има нужда от него
top of page

Връзката с колагена | Защо кожата ви има нужда от него

Updated: Jan 26

Младата и сияйна кожа е вечен стремеж. Инвестираме в продукти за грижа за кожата, лечения, терапии и процедури в преследване на този неуловим блясък. Но нека ви разкрием, че ключът към постигането и поддържането на млада кожа се крие в естествен протеин, който вие притежавате? Нека поговорим за колагена, които е в основата на вътрешната красота на вашата кожа.


Какво представлява колагенът?

Колагенът е най-разпространеният протеин в тялото ни, който служи като основен градивен елемент за кожата, ставите и др. По отношение на грижата за кожата, той играе жизненоважна роля за поддържане на еластичността, стегнатостта и младежкия й вид.

Разрез на кожа, показващ какво представлява колагена
Какво представлява колагена?

Процесът на стареене и загубата на колаген

С напредването на възрастта естественото производство на колаген в тялото ни започва да се забавя. Това намаляване на колагена е отговорно за много от видимите признаци на стареене, включително фини линии, бръчки и отпусната кожа. Факторите на околната среда като UV лъчите и замърсяване също могат да ускорят изчерпването на колагена.


Увеличаване на колагена по естествен начин

Една балансирана диета, богата на хранителни вещества, повишаващи колагена, като витамин С, пролин и глицин, биха оказали влияние върху производството на колаген от организма. Включете храни като цитрусови плодове, костен бульон, листни зеленчуци и постни протеини в храната си. Хидратацията също е от съществено значение за поддържането на здрава кожа, тъй като дехидратацията може да повлияе на нивата на колаген. Освен това предпазвайте кожата си от вредните ултравиолетови лъчи със слънцезащитни продукти, за да сведете до минимум разграждането на колагена. Редовните упражнения, поддържането на здравословен начин на живот и достатъчно сън могат допълнително да подпомогнат производството на колаген в тялото ви.

Храни, стимулиращи производство на колаген
Храни, стимулиращи производство на колаген

Добавки с колаген

Добавките с колаген могат да осигурят допълнителен тласък на аминокиселините, необходими за производството на колаген, подпомагайки еластичността на кожата, здравето на ставите и др. Въпреки че резултатите варират от човек на човек, много хора усещат подобрена текстура на кожата и намалени признаци на стареене след постоянна употреба. Важно е да изберете висококачествени, добре проучени добавки, за да си гарантирате безопасност и ефективност. Както при всяка хранителна добавка, препоръчително е да се консултирате със здравен специалист, преди да ги добавите към вашия режим.

Колагенови добавки
Колагенови добавки

Стимулиране производството на колаген с NuEra Tight

Апаратът NuEra Tight, с който работим в Silvy Spa, може да повиши производството на колаген и да помогне за възстановяването на жизнеността на кожата ви. Използвайки усъвършенствана радиочестотна технология, NuEra Tight стимулира колагеновите и еластиновите влакна в дълбоките слоеве на вашата кожа. Контролираното прилагане на топлина задейства естествения лечебен отговор на вашата кожа, което води до повишено производство на колаген. Резултатът? По-стегната, по-гладка и по-млада кожа.


Предимството на NuEra Tight

NuEra Tight предлага неинвазивно и безболезнено решение за повишаване на естествените нива на колаген в кожата ви. Лечението е подходящо за различни типове кожа и може да бъде съобразено с вашите специфични нужди. Това е ефективна алтернатива на хирургичните процедури, осигуряваща забележими резултати без престой.


NuEra Tight: вашият път към блясъка

Комбинирайки науката за колагена с иновациите на NuEra Tight, в Silvy Spa ще ви помогнем във вашето пътуване към ревитализирана и сияйна кожа. Нашите експерти са тук, за да ви напътстват през процеса, гарантирайки, че ще се насладите на персонализирано и удобно изживяване. Свържете се с нас за консултация и открийте как NuEra Tight може да подмлади кожата ви и да стимулира производството на колаген.

Преди и след процедура NuEra tight на лице
Преди и след процедура NuEra tight на лице


bottom of page